VELKOMMEN - om mig > SMERTER
 
 
 

SMERTER

.
En naturlig og værdifuld funktion i kroppen for at hindre skader på krop og sjæl.
Smerter er et signal fra din krop om, at noget ikke fungerer optimalt.
Et signal om, at der er noget, der kalder på vores opmærksomhed. Det kan være en konkret fysisk situation – et fald eller en skulder der smerter under tung belastning. Det kan være en længerevarende arbejdsbelastning og risikoen for smerter øges, hvis du arbejder i højt tempo; med ensformige bevægelser og/eller for lidt variation i brugen af din krop. Det stresser kroppen og gør den mere sårbar for smerter og skader. Psykisk og følelsesmæssig stress øger også belastningen på kroppen – det kan være i form at dårligt arbejdsklima, private problemer eller andet.
Hvis vi ignorerer smertesignaler fra krop og sind bliver signalerne stærkere og vedvarende for at vi skal afhjælpe årsagerne. Det er aldrig for sent at tage hånd om problematikkerne – kroppens evne til at helbrede sig er stor.

Signalerne om overbelastning kan udover smerte også mærkes som muskelspændinger – stivhed i nakke/ryg – hovedpine, koncentrationsbesvær, energiforladthed.
Det kan forstyrre din søvn, evne til at koncentrere dig og gøre din hverdag mere besværlig både på arbejde og i dit sociale liv.

Er der en generel stor belastning af krop og psyke er vi mere udsatte for skader og smerter. Det kan så være små belastninger eller skader, der udløser smerter, der umiddelbart synes uden sammenhæng med skaden eller belastningens størrelse og har sin baggrund i stor generel belastning af kroppen.

 
 

 
Velværeterapi - v. fysioterapeut Betina Zedelfune - Grimsbrovej 5 - Todbjerg - 8530 Hjortshøj - Tlf.: 40440644